GeoServer ArcAdmin

This page is also available in English.

GeoServer ArcAdmin, ArcGIS masaüstü yazılımları (ArcMap, ArcScene, ArcGlobe) için geliştirilmiş açık kaynak kodlu araç kutusudur (Toolbox). GeoServer harita sunucusunun doğrudan ArcGIS ortamında yönetilmesi ve coğrafi verilerin entegrasyonunu sağlamaya yönelik çeşitli araçları bünyesinde barındırmaktadır. Bu sayede birden fazla adımda yapılan işlemler tek bir seferde gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır. GeoServer ArcAdmin araçları, Model Builder ile tasarlanan kompleks analiz modelleri içerisine dahil edilebilir. Böylece analiz sonuçları direkt olarak GeoServer üzerinden OGC web servisleri (WMS, WFS, WCS) ile sunulabilmektedir.

GeoServer ArcAdmin, Python ile geliştirilmekte olup  GPLv2 lisansı ile dağıtılmaktadır. Geliştirilmesi aşamasında standart Python kütüphaneleri tercih edildiği için hiçbir ek kuruluma ihtiyaç duymamaktadır. GeoServer harita sunucusu ile iletişimi GeoServer Rest API üzerinden sağlamaktadır. Şuan için ArcGIS 10 (ve üzeri) tarafından desteklenmektedir. Projeye GitHub üzerinden ulaşmak için https://github.com/MSBilgin/GeoServer-ArcAdmin adresini ziyaret edebilirisiniz.

Kurulum ve örnek uygulamaları GeoServer ArcAdmin Kurulumu ve Uygulamalar başlıklı yazımda inceleyebilirsiniz.

Bu proje Mehmet Selim BILGIN tarafından geliştirilmektedir. İletişim için mselimbilgin[at]yahoo.com eposta adresini kullanabilirsiniz.

İndirmeler

GeoServer ArcAdmin v1.0   [Oku]

  • Araç kutusu (Toolbox) dizaynı yenilendi.

GeoServer ArcAdmin v0.9

  • SLD stil yönetim araçları eklendi.

GeoServer ArcAdmin v0.8

  • Bazı hatalar giderildi.
  • Model Builder ile etkileşim arttırıldı.

GeoServer ArcAdmin v0.7

  • Raster ve vektör veri yükleme
  • Sıkıştırılmış katman yükleme
  • Workspace işlemleri
  • Coverage Store ve Data Store işlemleri

3 comments on “GeoServer ArcAdmin

  1. Uygulamayı çalıştırdığımda ERROR 000576: Script associated with this tool does not exist.
    Failed to execute (workspaceOlustur).
    hatası veriyor. Çözüm konusunda yardımcı olurmusunuz. Teşekkürler.

    • Hatadan da anlaşıldığı gibi tool, python scriptinin yerini göremiyor dolayısıyla hata veriyor. Bilgisayarımda ArcGIS kurulu olmadığı için test edemeyeceğim ama ilgili analiz aracına sağ tıklayıp özellikleri kısmından python (mesela workspaceOlsutur.py) dosyasını gösterirseniz düzelmiş olacaktır.

  2. Sorunu yazdıktan sonra dosyanın yerini kontrol ettiğimde adresin yanlış olduğunu gördüm ve çalıştırdım. İlginize teşekkür ederim.

Leave a comment